Hoogtestatief

De wereld vanuit het vogelperspectief is heel aantrekkelijk. Iedereen, man, vrouw of kind is dol op een ander dan gebruikelijk perspectief. Boeien en verrassen is het hoofdingredient van goede content. Met een hoogtebeeld lukt dat altijd. Oneerbiedig gezegd: zet de camera op een lange paal. En, dat levert je een verassend ánder beeld op. Voor de inzet van een hoogtestatief is in tegenstelling tot drone-gebruik geen vergunning nodig. Foto’s met het hoogtestatief zijn dus op korte termijn te realiseren. De weersomstandigheden zijn wel van belang. Een hoogtebeeld is nu eenmaal mooier bij een zonnetje. Keiharde wind is ook geen aanrader. Het hoogtestatief is geschikt voor foto en video. In een inpandig interieur kunnen ook prachtige en verrassende hoogtebeelden worden gemaakt.

Welke hoogte?

Met het hoogtestatief zijn opnamen realiseerbaar tot 18 meter hoogte. Zware (full frame) DSLR’s gaan tot ca. 16 meter, maar vaak zijn geringere hoogten al lang voldoende. De camera wordt bestuurd met een gimbal (drone technologie) en het beeld wordt beneden live bekeken. Dat kan ook met Wifi besturing, of zelfs met USB (Canon en Nikon). De beelden kunnen droneshots prachtig aanvullen, en opnamen maken van plaatsen waar je met een vliegende camera niet kunt of mag komen.

IMG_0500 MLL Gorinchem nacht 2kl

Doelgroepen

De drone-fotografie en hoogtestatiefgebruikers lijken erg op elkaar. In het kader van de nieuwe wetgeving zijn er veel locaties waar je niet mag vliegen. Stadsgebieden, evenementen, mensenmassa’s, spoorwegen, snelwegen, in de buurt van vliegvelden, noem maar op. Maar, dat kan met een hoogtestatief wel! Natuurlijk gaat veiligheid en boerenverstand boven alles.
Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld bouwmaatschappijen, fabrikanten beveiligingscamera’s, makelaars, gemeenten, architecten, evenementenbureau’s, projectontwikkelaars, openbaar vervoerders, noem maar op.

Fotografenservice drone & paal

Fotografen kunnen op afroep gebruik maken van ons hoogtestatief. Dat kan met hun eigen camera, maar bij hoogtevrees ook met die van ons. :) De fotograaf maakt zélf de foto met behulp van een iPad en Wifi tethering unit. De fotograaf brengt zijn eigen SD kaart mee, bepaalt zelf de creatieve uitsnede, en maakt dus zelf de foto. Wij zijn in zo’n geval niets anders dan een erg hoog statief. Ook transport en opbouw ligt bij ons. Bij een goede briefing staat het hoogtestatief klaar, fotograaf komt met camera en maakt de foto. Alle logistieke zaken liggen bij ons. Het statief verplaatsen duurt ongeveer een kwartier. Grote voordeel: de fotograaf is zelf de creatief, behoudt zijn of haar copyright en doet de zelf nabewerking en levering aan de opdrachtgever. De fotografenservice is van toepassing in heel Nederland.

Praktijksituaties met het hoogtestatief vind je hier!