Video

Video is King. Echt. Er worden elke seconde ongeveer 100.000 video’s bekeken op Youtube. Meer dan 70% van álle data op het Internet bestaat uit video. Video sluit bovendien goed aan bij tekst-arm mobiel gebruik. Video doet het enorm goed in zoekmachines: Youtube is de nummer twee zoekmachine op de planeet na Google. SEO en video is een logische combinatie. De tijd die internetters besteden op Youtube en Vimeo is verbazingwekkend.

Effectief

Er bestaan weinig betere mogelijkheden om je product te belichten. Zowel als het gaat om productvideo’s, maar ook om feel-good video’s. Kijkers blijven gemiddeld vijf maal langer kijken op je website, mensen onthouden video veel beter dan tekst, video is tekst allang voorbij. Video sells.

Hoe lang?

Een goed Youtube filmpje moet kort zijn is de algemene stelling. Maximaal 2 a 3 minuten. Echter, als je een geinteresseerd publiek hebt, mag een productvideo best veel langer zijn, zolang je maar hoogwaardige informatie biedt. Feel good video’s of bedrijfspresentaties zijn doorgaans kort, een minuutje.

Maak niet de fout om een speelfilm te willen maken. Voor een goede productvideo is geen complete filmcrew nodig. Laat op je website zien wat je product te bieden heeft. De voordelen en lol van het dagelijks gebruik hoort thuis op social media. Houdt de “social” van social media steeds voor ogen. Testimonials van tevreden gebruikers, resultaten die je afnemers behalen met je product doen het geweldig.  Je kunt al wonderen verrichten met een goede smartphone. Een video verspreiden met Twitter of Facebook is super makkelijk, en leuk voor je doelgroep. Met een eigen kanaal op Youtube of video houd je al je bedrijfsvideo’s netjes bij elkaar. Handig, én gratis. Een eenvoudige smartphone met statiefhouder en statief kan al wonderen verrichten voor je.

Liever vaak dan veel te goed (en duur)

Met kwaliteit in het achterhoofd gaat het vooral om regelmatig content aanbieden aan je netwerk. Liever 12 korte filmpjes per jaar, dan een peperdure videoknaller die maar enkele dagen of weken meegaat, als je mazzel hebt. Liever vaak en goed, dan weinig en vreselijk goed, lettend op je doelgroep, budget en kijkerspubliek.

Het mooie van video is dat er heel goede statistieken en marketinginfo beschikbaar zijn:  (Youtube, Vimeo)

  • Hoe vaak wordt mijn video bekeken?
  • Welke man/vrouw verhouding bevat mijn kijkerspubliek?
  • Welke leeftijdsopbouw heeft mijn netwerk?
  • Wanneer (hoeveel minuten) haken mijn kijkers af, of weet ik ze te boeien?
  • Waar komen de kijkers vandaan? Kijkers uit de VS leveren hier niet erg vaak omzet op.

Mobiel

Je zou verwachten dat je netwerk veel video kijkt op mooie grote schermen. Niet dus. Jonge mensen kijken verschrikkelijk veel Youtube video op smartphones en tablets. Vanuit die gedachte is het erg belangrijk dat je website ook een mobiele versie kan presenteren. Veel webplatforms kunnen dat al, zoals  Wordpress en Drupal. Bovendien is Youtube video erg makkelijk te presenteren in je website, gebruikmakend van een eigen embedded player. Belangrijk voor de actualiteit is dat je zelf je website onderhoudt en regelmatig nieuwe video’s toevoegt, zonder dat daar telkens een webbouwer aan te pas komt.

Deze video is gemaakt met onze aerial video shots voor Damen Shipyards: een kort filmpje laat precies zien wat er met een product mogelijk is. In dit geval een compacte baggerpomp, die met een (scheeps)kraan daar wordt gebruikt waar ie nodig is. De aerial shots maken de film mooi!

Damen Shipyards bouwt ook een revolutionaire uitneembare (!!) duwboot, de Modular Pusher 1807. Het schip is in delen te vervoeren en kan ingezet worden in grote meren, daar waar duwvaart hard nodig is, maar geen grote schepen kunnen komen. Vervoer over de weg met vrachtauto’s is dan een slimme optie. Deze situatie komt bijvoorbeeld voor in de grote meren in Afrika.

Meer informatie: http://www.damen.com 

De geboorte van een luidklok: Koninklijke Eijsbouts

Meer informatie: http://www.eijsbouts.com