Merwedebrug 55 jaar!

Vandaag bestaat de brug bij Gorinchem precies 55 jaar. Mijn luchtfoto van de Merwedebrug bij Gorinchem staat vandaag in AD Rivierenland. De foto kwam op bijzondere wijze tot stand.

P1000221 Rijksweg A27 Merwedebrug Sleeuwijk

Vanwege het algemene vliegverbod voor drones dat in begin 2014 gold, is de foto gemaakt met KAP (Kite Aerial Photography). Er was nieuwe regelgeving op komst, waardoor de hele dronebusiness bijna een jaar lang stilgezet werd. Op de voorgrond is de nevengeul van Ruimte voor de Rivier Gorinchem te zien, die in de maand maart feestelijk werd geopend bij Damen Shipyards.

Toen de wetgeving weer aangepast werd hebben de foto’s nog eens overgemaakt. De brug is in de afgelopen 55 jaar een belangrijk icoon geworden van de stad Gorinchem.

P1000490 uitzicht op Merwedebrug en Damen Shipyards P1000512 A27 Merwedebrug Gorinchem mid res

P1000226 RVDR nevengeul gezien vanuit westen mid res

 

Bekijk hier het artikel in AD Rivierenland: 55 jaar Merwebrug!

 

Een nieuwe fietsbrug tussen Utrecht en Leidsche Rijn

Utrecht heeft de ambitie om wereld fietsstad te worden. Een schitterend nieuw project krijgt langzaam maar zeker vorm en geeft fietsers alle ruimte. Een nieuw te realiseren brug over het Amsterdam Rijnkanaal zal de nieuwe wijk Leidsche Rijn verbinden met de Utrechtse binnenstad.

Er zullen uitsluitend fietsers en voetgangers gebruik maken van de nieuwe Dafne Schippersbrug. Leidsche Rijn zal in de toekomst ruim 100.000 inwoners groot zijn. Een snelle fietsverbinding over het kanaal is een enorme route-verkorting, en een aanwinst voor de stad Utrecht. De brug zal per etmaal ca. 4700 fietsers overzetten. Na enige vertraging zal de Dafne Schippersbrug eind 2016 in gebruik worden genomen.

Deze week hebben we een bouwinspectie met behulp van luchtfotografie uitgevoerd. De nieuwe fietsroute loopt via de brug over het dak van de nieuwbouw van OBS Oog en Al. Een fraaie bocht zorgt er voor dat het stijgingspercentage niet al te hoog wordt voor fietsers; minder dan 3%. Zodra het nieuwe schoolgebouw in gebruik wordt genomen zal het bestaande oude schoolgebouw plaatsmaken voor duurzame woningbouw. Naast een fietsroute op het dak zal ruimte gereserveerd worden voor een schitterende daktuin. Tot slot wordt een flink deel van het dak gebruikt voor het opwekken van zonne-energie.

(klik op de foto voor een vergroting)

VHP_8MAR16-6

Het nieuwe gebouw van OBS Oog en Al krijgt vorm. Ook wordt de fietsroute al zichtbaar.

De fietsroute dwars over het dak van de basischool wordt al goed zichtbaar! Het linkerdeel komt vol met zonnepanelen, naast de fietsroute zal een daktuin verschijnen.

De fietsroute zal dwars over het dak van de basischool lopen en wordt al goed zichtbaar! Het linkerdeel komt vol met zonnepanelen, naast de fietsroute zal een daktuin verschijnen.

VHP_8MAR16-22

De route naar de binnenstad voert straks over een fietsstraat (de Everard Meijsterlaan), uitgevoerd in een rode kleur. Fietsers zijn daar heer en meester, automobilisten zijn slechts te gast!

VHP_8MAR16-11

En daar zal de nieuwe fietsbrug verschijnen, het Amsterdam-Rijn kanaal. Op de achtergrond de nieuwe wijk Leidsche Rijn, met daarvoor de half bovengrondse (!!) tunnel van de snelweg A2.

IMG_2146 FB

Mark Burghoorn na de inspectie in gesprek met Maurice Iseger van Mastum Daksystemen.

Meer weten over dit schitterende en duurzame project?
Kijk op de speciale pagina van Gemeente Utrecht!

 

 

Illegale drones binnenkort aangepakt?

Dat je met een drone niet overal mag vliegen is natuurlijk al lang bekend. Wie vooraf geen toestemming heeft voor zakelijk gebruik, of zich niet aan de regels houdt komt in de problemen. Deze video laat de ontwikkelingen zien, maar roept ook erg veel vragen op. De stoute drone laat zich trouwens wel erg eenvoudig vangen, en blijft netjes stil zitten. En, wat gebeurt er als de vangende drone mist? Hoe dan ook: maar beter om je aan de regels te houden!

Overigens wel een goed idee inzake de maatschappelijke onrust van dit moment. We gaan het zien!

http://9gag.com/gag/aeGYgxQ

Promotievideo zwembad de Tobbe Arkel

Het zwembad “De Tobbe” in Arkel wil graag meer regionale bekendheid krijgen. Volkomen terecht, want het is een heerlijk zwembad, dat voornamelijk door bewoners uit Arkel en omgeving bezocht wordt. Inmiddels is het zwembadseizoen weer voorbij, en kijkt de Tobbe terug op een heerlijke zomer.

Dank aan SQZI Conceptstudio voor de samenwerking!

Meer informatie:

http://tobbearkel.nl

http://www.sqzi.nl

Promotievideo voor Heijmans en AM: Hoog-Dalem

Tijdens de zomermaanden produceerden wij voor Heijmans en AM een video over de nieuwbouwwijk Hoog-Dalem die ivm. sponsoring maximaal één minuut mocht duren. Deze promotievideo werd tijdens de zomerfeesten doorlopend op een groot videoscherm gepresenteerd.

Onze film is ook te zien op de website van Hoog-Dalem:

http://www.hoogdalem.nl

Meer informatie:

http://www.heijmans.nl/nl/

http://www.am.nl

iziTRAVEL, een Legodoos voor citymarketeers?

Veel steden kampen met sterk teruglopende bezoekersaantallen. Lagere omzetten in de stad leiden tot leegstand. Lagere koopkracht en een online bestedingspatroon helpen ook al niet. Maar, de economie trekt weer aan; juist nu is het belangrijk nieuwe bezoekers in je stad uit te nodigen.

Mensen van buiten Gorinchem kennen de stad vooral van het verkeersknooppunt, de files, de hoogbouw langs de snelweg en de industrie langs de Merwede. Niet bepaald een fijne plek voor een dagje uit. Weinigen weten dat Gorinchem de grootste intacte oude vestingstad van Nederland is. Samen met het stadje Woudrichem en slot Loevestein vormt de stad de Vestingdriehoek.

Pano vesting

Elke bezoeker vertegenwoordigt een economische waarde. Parkeren, openbaar vervoer, entreegelden, veerdienst en horeca zijn activiteiten die bijdragen aan de stadseconomie. Bezoekers in de stad zullen ook inkopen doen: funshoppen.

iziTRAVEL is vooral een audiotour. Bezoekers krijgen een rondleiding via hun smarthone. Niets is leuker dan een tour van een local! Met de app kun je bekijken welke tours zich in je buurt bevinden. Als je een wandeling start zal een vertelstem uitleg geven zodra je in de buurt komt van een toeristische attractie. De app toont een routekaartje met je eigen positie én de bezienswaardigheden. Makkelijker gaat niet.

Op locatie of thuis op de bank?

Het idee dat je één app hebt, waarin je vele wandelingen kunt gebruiken is ronduit geweldig. Wie een stedentrip gaat maken, kan dus al thuis op de bank kennis nemen van je aanbod. Daarmee wordt de tour opeens geweldig voor citymarketeers. Ook voor lokale bezoekers kan de tour een echte eyeopener zijn. iziTRAVEl is erg audiovisueel. Je kunt soundfiles, tekst en fotografie aanbieden. De belangrijkste tool is echter video.

Feit: iedereen zit er de hele dag met zijn/haar telefoontje in handen, en video is de meest gebruikte toepassing op het internet. Een mooie welkomstvideo is naar mijn gevoel een voorwaarde om nieuwe bezoekers aan te trekken. Deze is vooral wervend – kijk eens hoe mooi mijn stad is – maar de overige video’s mogen inhoudelijk zijn. Met video kun je gebruikers in vaak gesloten gebouwen laten kijken.

De Legodoos

Een iziTRAVEL tour is ook een volle bak aan stadspromotiemateriaal. Alle onderdelen uit de wandeling zijn materiaal om je stad, streek of museum maandenlang onder de aandacht te brengen. Alle content kun je delen op social media. Per POI (Point Of Interest) beschikt de wandeling over vele foto’s. Zo nu en dan een soundfile delen via Soundcloud is een prachtige methode om aandacht op je rondwandeling te vestigen. Hetzelfde geldt voor (mobiele)websites en apps. Mooie en actuele content is ALTIJD het zorgenkind. Websites worden vaak schitterend ontworpen en gebouwd, maar raken vervolgens onder een laag stof bedolven. Het maken voor goede content is een skill, die je eenvoudig kunt uitbesteden, net als het onderhoud aan je website. Maar, budget wordt nauwelijks besteed aan content. Want, dat kunnen we zelf toch ook? Niet dus. Tijd en menskracht is in de regel ontoereikend.

Audiovisueel sober of rijk?

Maak je wandeling zo rijk mogelijk. Het is niet aan de maker om voor de gebruiker keuzes te maken. Natuurlijk wil je niet dat bezoekers buiten video gaan kijken, maar wél graag thuis op de bank geïnteresseerd raken in je storytelling. De tour is vooraf te downloaden op je smartphone, zodat de gebruiker geen beroep hoeft te doen het mobiele netwerk. Daarmee vervalt het bezwaar van een rijke gebruikerservaring, doorspekt met video. Wie klaar is met de wandeling, gooit ‘m na gebruik gewoon weg.

Thema’s

Gaat iziTRAVEL alleen over toerisme en musea? Welnee! Vrijwel alle zakelijke activiteiten zijn geschikt voor een thematische tour: shoppen, horeca, festivals, bungalowparken, woningbouwverenigingen, campings, reisbestemmingen, noem maar op.

Via VVV, ANWB of Gemeente kun je de tour vertalen naar boekvorm. Niet iedereen wil met de smartphone aan de slag. Ook kun je een flyer of kaartje aanbieden met download instructies.

Zelf doen?

Bekijk de iziTRAVEL app op je iOS, Android of Windows Phone apparaat. Zet je GPS aan of zoek de Rondwandeling Vesting Gorinchem. Download de tour via je wifi verbinding.

Feedback is van harte welkom!

Ontwikkeling iziTRAVEL toeristische rondwandeling

In veel Nederlandse gemeenten staat stadspromotie hoog op de agenda. Promotionele activiteiten onderstrepen de centrale rol van een stad als regio- of toeristenbestemming. Zo ook de rondwandeling in Gorinchem. Bas ’t Hoen Media Services heeft een nieuwe rondwandeling ontwikkeld voor de Werkgroep Vesting Gorinchem. Deelnemende partijen zijn VVV Zuid Holland Zuid en de Gemeente Gorinchem, welke de boekvorm verzorgt.

izitravel logo

Toerisme is een belangrijke bron voor veel gemeenten. Bezoekers besteden een stevig gemiddeld bedrag aan consumpties, shoppen, parkeren en gebruiken lokaal openbaar vervoer, zoals de veerdienst en bus- en treinverbindingen. Voor veel steden is dit een welkome aanvulling op de regionale functie.

iziTRAVEL is een (CMS) platform, speciaal gericht op digitale stads- en museumwandelingen. De bijbehorende iziTRAVEL app is gratis te downloaden voor iOS, Android en Windows Phone. In één enkele app kan men een groot aantal verschillende stads- en museumwandelingen bekijken. De GPS van je smartphone maakt de app locatiebewust, en presenteert de wandelingen in je directe omgeving. De app is zowel geschikt voor smartphones als tablets.

Audio, foto, video en tekst

In de app zijn een aantal verschillende vormen van contentmarketing mogelijk. In de eerste plaats betreft dat audio; iziTRAVEL is primair een digitale audiogids. Maar, met de juiste mix aan tekst, video, fotografie en audio bouw je een schitterende multimedia-gids. Voor audio en video geldt een maximale filegrootte van 50 MB voor MP3 en MP4 formaten, ruim voldoende dus. Het bekijken van videomateriaal is een uitstekende manier om je stad, product of dienst onder de aandacht te brengen. Bovendien kunnen de foto’s, video’s en teksten via social media worden gedeeld, om zo de wandeling onder de aandacht te brengen.

 

 

De app presenteert een gids die bestaat uit een aantal toeristische bezienswaardigheden (POI’s), die op logische wijze aan elkaar verbonden zijn op een Google Maps kaart. Om elke bezienswaardigheid is een zg. GPS triggerzone instelbaar, die er voor zorgt dat de audiofile automatisch gestart wordt zodra een gebied wordt betreden. De gebruiker kan dus met eigen smartphone en oordopjes privé rondgeleid worden, en informatie krijgen over de zojuist gevonden bezienswaardigheden.

Op de voorpagina is ruimte voor een introductievideo, een welkomsttekst en een audioboodschap. Voort kan worden verwezen naar andere tours, of naar eigen producten. Sponsoren (samenwerkende partijen) staan met links vermeld, en tenslotte de bouwer of opdrachtgever van de rondwandeling.

Vooraf downloaden: géén databundel verbruik

Tours die stevig van videocontent zijn voorzien, kunnen behoorlijk wat data omvatten. Om de eindgebruiker niet op kosten te jagen kan de tour vooraf worden gedownload via WiFi, en op de smartphone worden opgeslagen. Zo hoeft de mobiele data niet te worden aangesproken, heel doordacht. Bezoekers die op eigen gelegenheid de stad willen bekijken, kunnen via de kaart en hun GPS positie eenvoudig de POI’s vinden. De audiogids zelf bevat de mogelijkheid tot delen op social media, en een waarderingscijfer te geven.

Op deze wijze kan je stad, museum, bungalowpark of evenement worden gepromoot. In de plaatselijke VVV shop is een kaartje verkrijgbaar met downloadinformatie, een flyer voor geïnteresseerden, en binnenkort ook een boekje bij de rondwandeling.

Levertijden: snel!

Levertijden op rondwandelingen kunnen erg kort zijn, soms maar enkele weken na het aanbieden van de opdracht. Het is een schitterend medium om drone foto- en videobeelden te te presenteren. Muziek bij de video’s kan rechtenvrij of muziek naar keuze zijn.
Meer informatie en tarieven: info@basthoen.nl

Platform voor CMS en App: izi.travel

Promotievideo “Welkom in de Vesting”

Audiofiles:

 

 

Gamechangers in de drone-industrie

De afgelopen dagen werden er een aantal belangrijke nieuwe ontwikkelingen op het gebied van drone-technologie getoond. Zoals iedereen weet bestaat er een spanningsveld tussen technologische ontwikkelingen van drones en de wetgever, die zich vanzelfsprekend zorgen maakt over de massale inzet van drones. Zowel zakelijk en privé gebruik is onderhevig aan strenge regels. Recentlijk hebben we op landelijk en Europees niveau wetswijzigingen gezien.

Het Zwitserse bedrijf Flyability toont een video van de drone die “collision tolerant” is. Ofwel: de drone is bestand tegen aanvaringen, en vormt nauwelijks een bedreiging voor de mens. Hij is licht, en verpakt in een soort ronde cocon, die flexibel is en zeer goed bestand tegen botsingen. Hij kan vliegen en langs muren rollen. Personen zijn beschermd tegen de rotor. Het gedrag van de drone doet een beetje denken aan een zeepbel, airbag of een Skippybal. De drone is goed in te zetten in gebouwen, waar geen directe zichtlijn is tussen vlieger en drone. Toepassingen zijn reddingswerkers, brandweerkorpsen, technische inspecties (instortingsgevaar) en meer.

Het prachtige van deze ontwikkeling is dat een aantal terechte bezwaren van de wetgever weggenomen kunnen worden, en dat er dus een reeks zeer positieve toepassingen mogelijk worden: een echte gamechanger.

De tweede video toont de Krossblade Skyprowler (Kickstarter) een drone die als quadcopter kan opstijgen en landen, en vervolgens overgaat in horizontale vlucht (horizontal flight) als “fixed wing”. Hierdoor ontstaat opeens een forse actieradius, en is het toestel veel langer inzetbaar, bijvoorbeeld bij zoekacties. Het toestel bestaat uit modulaire delen, voor verschillende toepassingen. De techniek opent nieuwe wegen en markten, en het ligt voor de hand dat de wetgever in de toekomst zal volgen met nieuwe regelgeving.

De conceptfilm van de Skyprowler is niet minder dan spectaculair: de “last mile” legt hij af als auto!