Ontwikkeling iziTRAVEL toeristische rondwandeling

In veel Nederlandse gemeenten staat stadspromotie hoog op de agenda. Promotionele activiteiten onderstrepen de centrale rol van een stad als regio- of toeristenbestemming. Zo ook de rondwandeling in Gorinchem. Bas ’t Hoen Media Services heeft een nieuwe rondwandeling ontwikkeld voor de Werkgroep Vesting Gorinchem. Deelnemende partijen zijn VVV Zuid Holland Zuid en de Gemeente Gorinchem, welke de boekvorm verzorgt.

izitravel logo

Toerisme is een belangrijke bron voor veel gemeenten. Bezoekers besteden een stevig gemiddeld bedrag aan consumpties, shoppen, parkeren en gebruiken lokaal openbaar vervoer, zoals de veerdienst en bus- en treinverbindingen. Voor veel steden is dit een welkome aanvulling op de regionale functie.

iziTRAVEL is een (CMS) platform, speciaal gericht op digitale stads- en museumwandelingen. De bijbehorende iziTRAVEL app is gratis te downloaden voor iOS, Android en Windows Phone. In één enkele app kan men een groot aantal verschillende stads- en museumwandelingen bekijken. De GPS van je smartphone maakt de app locatiebewust, en presenteert de wandelingen in je directe omgeving. De app is zowel geschikt voor smartphones als tablets.

Audio, foto, video en tekst

In de app zijn een aantal verschillende vormen van contentmarketing mogelijk. In de eerste plaats betreft dat audio; iziTRAVEL is primair een digitale audiogids. Maar, met de juiste mix aan tekst, video, fotografie en audio bouw je een schitterende multimedia-gids. Voor audio en video geldt een maximale filegrootte van 50 MB voor MP3 en MP4 formaten, ruim voldoende dus. Het bekijken van videomateriaal is een uitstekende manier om je stad, product of dienst onder de aandacht te brengen. Bovendien kunnen de foto’s, video’s en teksten via social media worden gedeeld, om zo de wandeling onder de aandacht te brengen.

 

 

De app presenteert een gids die bestaat uit een aantal toeristische bezienswaardigheden (POI’s), die op logische wijze aan elkaar verbonden zijn op een Google Maps kaart. Om elke bezienswaardigheid is een zg. GPS triggerzone instelbaar, die er voor zorgt dat de audiofile automatisch gestart wordt zodra een gebied wordt betreden. De gebruiker kan dus met eigen smartphone en oordopjes privé rondgeleid worden, en informatie krijgen over de zojuist gevonden bezienswaardigheden.

Op de voorpagina is ruimte voor een introductievideo, een welkomsttekst en een audioboodschap. Voort kan worden verwezen naar andere tours, of naar eigen producten. Sponsoren (samenwerkende partijen) staan met links vermeld, en tenslotte de bouwer of opdrachtgever van de rondwandeling.

Vooraf downloaden: géén databundel verbruik

Tours die stevig van videocontent zijn voorzien, kunnen behoorlijk wat data omvatten. Om de eindgebruiker niet op kosten te jagen kan de tour vooraf worden gedownload via WiFi, en op de smartphone worden opgeslagen. Zo hoeft de mobiele data niet te worden aangesproken, heel doordacht. Bezoekers die op eigen gelegenheid de stad willen bekijken, kunnen via de kaart en hun GPS positie eenvoudig de POI’s vinden. De audiogids zelf bevat de mogelijkheid tot delen op social media, en een waarderingscijfer te geven.

Op deze wijze kan je stad, museum, bungalowpark of evenement worden gepromoot. In de plaatselijke VVV shop is een kaartje verkrijgbaar met downloadinformatie, een flyer voor geïnteresseerden, en binnenkort ook een boekje bij de rondwandeling.

Levertijden: snel!

Levertijden op rondwandelingen kunnen erg kort zijn, soms maar enkele weken na het aanbieden van de opdracht. Het is een schitterend medium om drone foto- en videobeelden te te presenteren. Muziek bij de video’s kan rechtenvrij of muziek naar keuze zijn.
Meer informatie en tarieven: info@basthoen.nl

Platform voor CMS en App: izi.travel

Promotievideo “Welkom in de Vesting”

Audiofiles: